CrossFit Koneistamon missio

Olemassaolon syy:

CrossFit Koneistamo antaa asiakkailleen avaimet terveellisempään; parempaan elämään sitouttamalla heidät suorituskyvyn ja mielen tavoitteelliseen harjoittamiseen. Toimintamme yksi peruspilareista on yhteisöllisyyden kasvattaminen ja vahvistaminen, joka luo tukea ja turvallisuutta tekemiseen.

Kenelle?

Parempaa elämää ja hyvinvointia tavoitteleville ihmisille, jotka ovat valmiita sitoutumaan säännölliseen ja kehittävään harjoitteluun.

Miksi?

Monipuolinen treenaaminen tuo hyvän kondiksen. Hyvä kondis tuo hyvän olon. (Vastustuskyky, itseluottamus, jaksaminen ja stressinsietokyky paranevat.)

Mitä?

Haastavaa treeniä yhteisöllisesti, hauskassa ja asiantuntevassa ilmapiirissä.

Missio:

CrossFit Koneistamon tavoite on saada asiakkaat voimaan paremmin niin fyysisesti kuin mentaalisestikin.

Tavoite täyttyy, kun asiakas sisäistää harjoittelun merkityksen ja tavoitteen ja sitoutuu itsensä kehittämiseen CrossFit Koneistamon välittömässä ilmapiirissä. Harjoittelu CrossFit Koneistamolla on hauskaa, palkitsevaa ja motivaatiota ylläpitävää. Valmennus on ammattimaisen tavoitteellista, kuitenkin asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioon ottaen.

“Haasteiden on kuitenkin tarkoitus kehittää, ei lamaannuttaa”

CrossFit Koneistamon arvot

1. Terveys, hyvinvointi ja jaksaminen

Treenaaminen toteutetaan tavoitteellisesti, mutta myös niin, että se lisää asiakkaan edellytyksiä pärjätä arjessaan paremmin.

2. Päättäväisyys

Asiantuntevat valmentajat tietävät, mikä on saavutettavissa. Asiakkaita kannustetaan kulkemaan päättäväisesti kohti omia tavoitteitaan, haasteita pelkäämättä. Haasteiden on kuitenkin tarkoitus kehittää, ei lamaannuttaa.

3. Positiivisuus

”Suffer in silence”, sanovat Navy Sealit. Treenatessa joudut usein epämukavuusalueelle ja se kuuluu CrossFitin luonteeseen. Negatiivinen mieliala tarttuu ympäristöön. Siksi: kehu ja kannusta kaveria.

4. Persoonallisuus

Koneistamolle voit tulla sellaisena kuin olet. Meillä kaikki ovat samanarvoisia, voima- tai taitotasosta riippumatta – siviiliammateista tai titteleistä puhumattakaan.

Lajin suurimpia hienouksia on sen sopivuus eritasoisille harrastajille

Mitä on CrossFit?

CrossFit on toiminnallista harjoittelua, jossa pyritään parantamaan sekä fyysistä toimintakykyä, että psyykettä. Lajissa yhdistellään painonnostoa, kehonpainoharjoittelua (ns. voimistelua) ja kestävyysharjoittelua.

Hyvä CrossFit-urheilija hallitsee fyysisen suorituskyvyn elementit (listattu alla) ja on myös henkisesti vahva.

CrossFit on yksilöurheilua yhdessä. Harjoituksissa toisten kannustaminen, eteenpäin puskeminen ja yhdessä tekeminen ovat tärkeässä roolissa.

Lajin suurimpia hienouksia on sen sopivuus eritasoisille harrastajille. Harjoituksia voidaan helpoittaa tai vaikeuttaa (ns. skaalata) henkilön kunto- ja taitotason mukaan. Tavoitteena on saavuttaa terve ja suorituskykyinen keho ja mieli, joka mahdollistaa laadukkaan elämän.

Fyysisen suorituskyvyn elementit:

1. Hengitys- ja verenkiertoelimistön kestävyys (Endurance)

2. Maksimivoima (Strength)

3. Kestovoima (Stamina)

4. Nopeusvoima (Power)

5. Nopeus (Speed)

6. Liikkuvuus (Flexibility)

7. Liikehallinta (Coordination)

8. Ketteryys (Agility)

9. Tasapaino (Balance)

10. Tarkkuus (Accuracy)