Jari-Pekka ”Jarsa” Lund Hegen kertomana

Jarsa syntyi vuonna 1982 ja vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Turussa. Lentopallo oli suuri osa hänen elämäänsä jo nuorena. Urheilulukion käytyään Jarsa pääsi pelaamaan lentopalloa Suomen korkeimmalle sarjatasolle ja nuori aikuisuus menikin urheilun ehdoilla. Mitä nyt satunnaisia kaupanalan töitä ja toiminimellä urheiluhierontaa tuli sivussa tehtyä.

2010-luvun alussa Lund päätti syventää osaamistaan ihmisen kehon hyvinvoinnin edistämiseen ja opiskeli fysioterapeutiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Siitä asti hän on tehnyt töitä fysioterapeuttina ja viime vuosina enemmän myös urheilijoiden parissa. Vastuun lisääntyminen lentopallon mestaruusliigajoukkueen fysiikkavalmentajana tuli mukaan kuvioihin vuonna 2020.

Ammatillisesti Jarsa on kunnianhimoinen ja analyyttinen. Hän pitää tärkeänä kouluttautumista ja toimivien menetelmien tuomista tekemäänsä työhön. Olen aina kunnioittanut Jarsassa hänen kykyä hahmottaa kokonaisuutta; kehoa kuuluu rasittaa kovaakin ja myös epäsuotuisissa asennoissa, jotta kehitetään kyky sietää elämän tuomia vaatimuksia. Jokaisella ihmisellä on myös omat ominaispiirteensä jotka vaikuttavat, mitkä harjoitteet ja liikkumistavat ovat hänelle oikeita.

Luonteeltaan Jarsa on varsin rauhallinen ja sovitteleva persoona. Hän ottaa kaikki huomioon ja ristiriitatilanteissa on jämäkkä, mutta ymmärtäväinen. Voin luottaa siihen, että Lund toimii siten, mikä on parasta yrityksemme asiakkaille ja tekijöille.

CrossFittiä Jarsa on harrastanut vuodesta 2017. Hän jäi koukkuun lajin motivoivaan haastavuuteen ja sen tuomaan pystyvyyden tunteeseen. Lund loistaa isojen ja pitkien urheilijoiden liikkeissä kuten soutu, echobike ja wallballit. Hän on myös taitava tangon nostaja.

Tälläinen on CrossFit Koneistamon MestariMekaanikko Jari-Pekka Lund aka Jarsa.

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK / Urheilufysioterapeutti
 • Urheiluhieroja (ISLO)
 • Voimavalmentaja -koulutus
 • CrossFit Level 1 Trainer

Henri Heiskanen aka Hege Jari-Pekka Lundin kertomana

Henri Heiskanen näki ensimmäisen kerran päivän valon vuonna 1992. Hegestä kasvoi avoin, rehellinen ja kiltti, joka anopin suosikkivävy, eli erittäin hyvin kasvatettu ”nuori” mies. Äärimmäisen analyyttinen Hege on musiikillisesti taitava ensisijaisesti rumpukapuloiden käyttäjä, mutta myös muut soittimet kuten triangeli ja kitaransoitto onnistuu kohtuulllisen vaivatta.

Golf oli lapsesta nuoreen aikuiseen Hegen ykköslaji, jossa tasotus oli parhaimmillaan 3,6. Alle 16-v sarjoista tarttui kaksi SM-pronssia. Tämä kertoo jo itse kehon hahmotuksesta ja liiketaitavuudesta sekä toistettavuudesta. Intin jälkeen tuli CrossFit tilalle, jota Hege harrasti pari vuotta ennen valmentajan töiden aloittamista.

Hege on sydänjuuriaan myöden äärimmäisen omistautunut CF koutsi. Hänellä on kokemusta CrossFit valmennuksesta ja treenien ohjelmoinnista vuodesta 2016. Ammattitaitoinen, kriittinen ja periksiantamaton (saattaa olla lievästi perfektionisti) valmentaja kuvaa Hegeä parhaimmin. Hegen paras piirre on kuitenkin halu kehittyä ja kehittää! …ai niin ja Hege on myös letkautusten mestari!

Hege valmistui fysioterapeutiksi vuonna 2015. Hege on saanut siirrettyä ammatillista osaamistaan hyvin valmennukseen. Tämä näkyy Hegen valmennuksessa erityisesti taitoliikkeiden ohjaamisessa ja tarvittaessa liikkeen korjaamisessa. Kehon kokonaisvaltaisen liikkeen analysointi on Hegen vahvuus. 

Kokemusta Hegellä on myös CrossFit-kisaajana Karjalan Kovin kisoista kahteen otteeseen. Liiketaitavuus on Hegen selkeä vahvuus CrossFitissä. Hege on luonteeltaan hyvin tavoitteellinen, joka näkyy hänen henkilökohtaisista tavoitteen asetteluista; ”kerran asetettu tavoite on toteutettava!”

Sellainen on CrossFit Koneistamon PääKoneistaja Henri ”Hege” Heiskanen.

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK
 • PhysioTrainer (FIHF)
 • CrossFit Level 2 Trainer

Anssi ”Ana” Liimatta

Outokummussa ensimmäiset liikkeensä vuonna 1986 tehnyt ”Ana”, on lapsesta asti ollut intohimoinen urheiluihminen. Yleisurheilusta urheiluinnostus sai alkunsa ja useamman vuoden palloilulajien harrastamisen ohessa, omaksi lajiksi valikoitui kuitenkin keihäänheitto.

Tuon rakkaan lajin parissa vierähtikin liki 25 vuotta kilpaillen. Nuorten SM-mitaleita ja Kalevan kisojen finaalipaikkaa on Anssin kiva muistella, mutta erityisesti mieleen jää lajin parissa koettu ankara fysiikan ja erilaisten taitojen harjoittelu, jossa kilpakumppaneita vastaan kilpailtiin mitä eriskummallisimmissa fyysisissä koitoksissa.

Anan motto ”Built, not born”, muistuttaa miestä siitä, että mikään ei tule ilmaiseksi. Pitkästä, heikosta ja hontelosta pojasta, jota jääkiekon parissa Bambiksikin välillä kutsuttiin, tuli harjoittelemisen myötä jopa niin tehokas, että heittokäden kyynärpää ei menoa välillä kestänyt.

Pienet ja välillä isommatkin vammat saivat paneutumaan harjoittelun, valmennuksen ja lopulta kehonhuollon pariin. Alun perin valmentamisen tueksi käyty urheiluhierojakoulu on antanut hänelle ammatin, jonka parissa on toistakymmentä vuotta vierähtänyt. Hierontakeikkoja mm. yleisurheilumaajoukkueen mukana tehdessään, kokemusta ja oppia on kertynyt miten erilaisiin kilpailutilanteisiin, harjoitellaan ja valmistaudutaan niin fyysisesti kuin henkisesti.

Valmennustaustaa Anssilla on parinkymmenen vuoden ja lähes yhtä monen lajin fyysisen puolen valmentamisesta. Urheilijoiden ja kuntoilijoiden parissa tehty valmennustyö on antanut lukuisten kokemusten lisäksi valmiuksia ja laaja-alaista näkemystä toimia erilaisista lähtökohdista liikkeelle lähtevien ihmisten kanssa.

CrossFitissä häntä on aina kiinnostanut ihmiskehon fysiikan harjoittamisen monipuolisuus. Toiminnallisen harjoittelun ryhmää hän on ohjannut 2016 syksystä asti, samalla enemmän voimavalmennukseen kouluttautuen ja perehtyen.

Anssi toimii Koneistamolla hierojana ja valmentajana.

Koulutukset

 • Urheiluhieroja (ISLO)
 • Marin Sport Performance level 3
 • SUL:n Yleisurheiluvalmentaja-tutkinto
 • CrossFit Level 1 Trainer

Ninni ”Nipa” Hoskonen Jarsan kertomana

Ninni on syntyperäinen Joensuulainen. Veikkaus on, että Ninni on sukeltanut lapsena isoon
astiaan, jossa on ollut iloisuuden ja positiivisuuden taikalientä.

Nuorena Ninni on käynyt kaikki mahdolliset lajit läpi (jääkiekko loppui, kun tytöt ei saanut taklata
ja baletti kävi hermoille, liian tylsää). Koripallo valikoitui pienestä asti Ninnin jutuksi ja sitä hän
pelasikin fysioterapia koulutuksen alkuun asti, vuoden 2018 kevääseen saakka.

Lukiossa Ninni kiinnostui fysioterapiasta oman loukkaantumisen kautta. Olkapäävamma vaati
leikkaushoitoa ja kuntoutusprosessin aikana kiinnostus fysioterapiaan syntyi. Tammikuussa 2018
sitten istahdettiin koulun penkille ja fyssariura sai alkunsa opintojen merkeissä.

Ninnillä kertyi hyvin kokemusta ohjaamisesta ja valmentamisesta jo opiskeluajoista lähtien.
Nimenomaan ryhmäliikunnan, yksilövalmennuksen ja urheiluseurojen fysiikkavalmennuksen
parissa. Ninnillä intohimo liikuntaan, ihmisten valmentamiseen sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoihin
on näkyvää ja ihmiset sen myös aistii. Nipan silmät kiiluu aina, kun kyseisistä aiheista
keskustellaan. Ammattilainen siis kyseessä ja mikä parasta: Ninni on äärimmäisen motivoitunut,
hänellä on voimakas halu kehittyä alallaan ja on hyvä kommunikoimaan ihmisten kanssa.

CrossFitin aloittaminen oli Ninnille selvä asia, kun koristossut olivat löytäneet naulansa. Itsensä
kehittäminen on Ninnille tärkeä arvo, joka tukee CrossFit Koneistamon arvoja vahvasti. Ninni pitää
CrossFittiä mahtavana lajina, jossa itsensä haastaminen, uuden oppiminen ja kehittyminen ei lopu
koskaan.

Meidän uusi koutsi Ninni!

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK
 • Painonnoston ohjaajakoulutukset 1 & 2
 • Marin Sport Performance level 1
 • NHA Personal Training