Jari-Pekka ”Jarsa” Lund Hegen kertomana

Jarsa syntyi vuonna 1982 ja vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Turussa. Lentopallo oli suuri osa hänen elämäänsä jo nuorena. Urheilulukion käytyään Jarsa pääsi pelaamaan lentopalloa Suomen korkeimmalle sarjatasolle ja nuori aikuisuus menikin urheilun ehdoilla. Mitä nyt satunnaisia kaupanalan töitä ja toiminimellä urheiluhierontaa tuli sivussa tehtyä.

2010-luvun alussa Lund päätti syventää osaamistaan ihmisen kehon hyvinvoinnin edistämiseen ja opiskeli fysioterapeutiksi Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa Joensuussa. Siitä asti hän on tehnyt töitä fysioterapeuttina ja viime vuosina enemmän myös urheilijoiden parissa. Vastuun lisääntyminen lentopallon mestaruusliigajoukkueen fysiikkavalmentajana tuli mukaan kuvioihin vuonna 2020.

Ammatillisesti Jarsa on kunnianhimoinen ja analyyttinen. Hän pitää tärkeänä kouluttautumista ja toimivien menetelmien tuomista tekemäänsä työhön. Olen aina kunnioittanut Jarsassa hänen kykyä hahmottaa kokonaisuutta; kehoa kuuluu rasittaa kovaakin ja myös epäsuotuisissa asennoissa, jotta kehitetään kyky sietää elämän tuomia vaatimuksia. Jokaisella ihmisellä on myös omat ominaispiirteensä jotka vaikuttavat, mitkä harjoitteet ja liikkumistavat ovat hänelle oikeita.

Luonteeltaan Jarsa on varsin rauhallinen ja sovitteleva persoona. Hän ottaa kaikki huomioon ja ristiriitatilanteissa on jämäkkä, mutta ymmärtäväinen. Voin luottaa siihen, että Lund toimii siten, mikä on parasta yrityksemme asiakkaille ja tekijöille.

CrossFittiä Jarsa on harrastanut vuodesta 2017. Hän jäi koukkuun lajin motivoivaan haastavuuteen ja sen tuomaan pystyvyyden tunteeseen. Lund loistaa isojen ja pitkien urheilijoiden liikkeissä kuten soutu, echobike ja wallballit. Hän on myös taitava tangon nostaja.

Tälläinen on CrossFit Koneistamon MestariMekaanikko Jari-Pekka Lund aka Jarsa.

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK / Urheilufysioterapeutti
 • Urheiluhieroja (ISLO)
 • Voimavalmentaja -koulutus
 • CrossFit Level 1 Trainer

Henri Heiskanen aka Hege Jari-Pekka Lundin kertomana

Henri Heiskanen näki ensimmäisen kerran päivän valon vuonna 1992. Hegestä kasvoi avoin, rehellinen ja kiltti, joka anopin suosikkivävy, eli erittäin hyvin kasvatettu ”nuori” mies. Äärimmäisen analyyttinen Hege on musiikillisesti taitava ensisijaisesti rumpukapuloiden käyttäjä, mutta myös muut soittimet kuten triangeli ja kitaransoitto onnistuu kohtuulllisen vaivatta.

Golf oli lapsesta nuoreen aikuiseen Hegen ykköslaji, jossa tasotus oli parhaimmillaan 3,6. Alle 16-v sarjoista tarttui kaksi SM-pronssia. Tämä kertoo jo itse kehon hahmotuksesta ja liiketaitavuudesta sekä toistettavuudesta. Intin jälkeen tuli CrossFit tilalle, jota Hege harrasti pari vuotta ennen valmentajan töiden aloittamista.

Hege on sydänjuuriaan myöden äärimmäisen omistautunut CF koutsi. Hänellä on kokemusta CrossFit valmennuksesta ja treenien ohjelmoinnista vuodesta 2016. Ammattitaitoinen, kriittinen ja periksiantamaton (saattaa olla lievästi perfektionisti) valmentaja kuvaa Hegeä parhaimmin. Hegen paras piirre on kuitenkin halu kehittyä ja kehittää! …ai niin ja Hege on myös letkautusten mestari!

Hege valmistui fysioterapeutiksi vuonna 2015. Hege on saanut siirrettyä ammatillista osaamistaan hyvin valmennukseen. Tämä näkyy Hegen valmennuksessa erityisesti taitoliikkeiden ohjaamisessa ja tarvittaessa liikkeen korjaamisessa. Kehon kokonaisvaltaisen liikkeen analysointi on Hegen vahvuus. 

Kokemusta Hegellä on myös CrossFit-kisaajana Karjalan Kovin kisoista kahteen otteeseen. Liiketaitavuus on Hegen selkeä vahvuus CrossFitissä. Hege on luonteeltaan hyvin tavoitteellinen, joka näkyy hänen henkilökohtaisista tavoitteen asetteluista; ”kerran asetettu tavoite on toteutettava!”

Sellainen on CrossFit Koneistamon PääKoneistaja Henri ”Hege” Heiskanen.

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK
 • PhysioTrainer (FIHF)
 • CrossFit Level 2 Trainer

Anssi ”Ana” Liimatta

Outokummussa ensimmäiset liikkeensä vuonna 1986 tehnyt ”Ana”, on lapsesta asti ollut intohimoinen urheiluihminen. Yleisurheilusta urheiluinnostus sai alkunsa ja useamman vuoden palloilulajien harrastamisen ohessa, omaksi lajiksi valikoitui kuitenkin keihäänheitto.

Tuon rakkaan lajin parissa vierähtikin liki 25 vuotta kilpaillen. Nuorten SM-mitaleita ja Kalevan kisojen finaalipaikkaa on Anssin kiva muistella, mutta erityisesti mieleen jää lajin parissa koettu ankara fysiikan ja erilaisten taitojen harjoittelu, jossa kilpakumppaneita vastaan kilpailtiin mitä eriskummallisimmissa fyysisissä koitoksissa.

Anan motto ”Built, not born”, muistuttaa miestä siitä, että mikään ei tule ilmaiseksi. Pitkästä, heikosta ja hontelosta pojasta, jota jääkiekon parissa Bambiksikin välillä kutsuttiin, tuli harjoittelemisen myötä jopa niin tehokas, että heittokäden kyynärpää ei menoa välillä kestänyt.

Pienet ja välillä isommatkin vammat saivat paneutumaan harjoittelun, valmennuksen ja lopulta kehonhuollon pariin. Alun perin valmentamisen tueksi käyty urheiluhierojakoulu on antanut hänelle ammatin, jonka parissa on toistakymmentä vuotta vierähtänyt. Hierontakeikkoja mm. yleisurheilumaajoukkueen mukana tehdessään, kokemusta ja oppia on kertynyt miten erilaisiin kilpailutilanteisiin, harjoitellaan ja valmistaudutaan niin fyysisesti kuin henkisesti.

Valmennustaustaa Anssilla on parinkymmenen vuoden ja lähes yhtä monen lajin fyysisen puolen valmentamisesta. Urheilijoiden ja kuntoilijoiden parissa tehty valmennustyö on antanut lukuisten kokemusten lisäksi valmiuksia ja laaja-alaista näkemystä toimia erilaisista lähtökohdista liikkeelle lähtevien ihmisten kanssa.

CrossFitissä häntä on aina kiinnostanut ihmiskehon fysiikan harjoittamisen monipuolisuus. Toiminnallisen harjoittelun ryhmää hän on ohjannut 2016 syksystä asti, samalla enemmän voimavalmennukseen kouluttautuen ja perehtyen.

Anssi toimii Koneistamolla hierojana ja valmentajana.

Koulutukset

 • Urheiluhieroja (ISLO)
 • Marin Sport Performance level 3
 • SUL:n Yleisurheiluvalmentaja-tutkinto
 • CrossFit Level 1 Trainer

Noora Kuivalainen

Noora on lapsesta saakka ollut energinen aamuvirkku ja aina menossa pää kolmantena jalkana. Luultavasti vauhdikkuutensa vuoksi hän onkin urheilun saralla testannut lajeja laidasta laitaan: yleisurheilusta seinäkiipeilyyn ja tanssista kuntosaliin. 

Kuntosalilla pumppailu alkoi kuitenkin ennenpitkää kyllästyttää ja alkoi pohdinta vauhdikkaammasta lajista. Vuonna 2017 ilmaantui kuin tilauksesta mahdollisuus testata CrossFittiä. Lajin monipuolisuus antaa vielä vuosienkin jälkeen motivaatiota puskea aina asteen verran kovempaa, erityisesti aamun aikaisina tunteina Moottorin perukoilla. Urheiluun liittyvä kilpailuhenkisyys on Nooralla vahva piirre ja hän onkin kolunnut läpi jo muutamat matalan kynnyksen yksilökisat toiminnallisessa harjoittelussa eikä kisaamisen palo toistaiseksi näytä laantumisen merkkejä.

Vuonna 2017 käyty hierojakoulu toimi erittäin hyvänä pohjana jatko-opinnoille, kun koitti aika pakata muuttokuorma ja suunnata Kuopioon. Tuolloin vahva halu työskennellä urheilijoiden ja erityisesti CrossFitin parissa sai viimeisen silauksensa, kun Noora aloitti syksyllä 2019 fysioterapiaopintonsa. Perusopintojen lisäksi erikoistumiskoulutuksia on kertynyt niin urheilu- kuin äitiysfysioterapiankin puolelta ja opittuja asioita hän on päässyt valmistumisestaan lähtien hyödyntämään yksityisellä puolella työskennellessään. Nooran näkökulma on, että alana fysioterapia on CrossFitin lailla mielenkiintoinen: aina löytyy uutta opittavaa.  

Ennen Koneistamolla valmentamista (alkaen 4/2024) Noora on kerrytellyt kokemusta fysioterapiauransa aikana erilaisista ryhmänohjauksista. Hän on idearikas ja eloisa valmentaja, joka osaa sopivassa suhteessa myös haastaa valmennettaviaan. Se mitä ei vielä osata – se opetellaan! 

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK
 • Urheiluhieroja (ISLO) 

Valtteri “Valtsu” Ryynänen

Valtteri on vuosimallia -96 ja vietti lapsuutensa Lieksassa. Muksuna kaikenlaiset urheilulajit yleisurheilusta mäkihyppyyn tuli kokeiltua ja tiedossa oli jo melko aikaisin, että työt liikunnan ja hyvinvoinnin parissa kiinnostaa eniten. 

Kaverit kuvailevat Valtteria rennoksi ja helposti lähestyttäväksi. On sitten kyse ollut ala-asteen hiihtokisoista, lukion kitaransoittotunneista tai myöhemmin CrossFitin harjoittelusta, mukana on aina kulkenut kova halu kehittyä. 

Ensimmäiset askeleet alaa kohti tuli Joensuuhun muuton jälkeen 2017 urheiluhierojan koulutuksen muodossa. Koulutuksen aikana fysioterapia alkoi kiinnostaa yhä enemmän ja kun halua kouluttautua eteenpäin löytyi, hierojakoulun jälkeen seuraava askel oli selvä. 

CrossFit tuli mukaan kuvioihin näitä aikoja. Lajin idea kokonaisvaltaisesta suorituskyvystä jokaisella suorituskyvyn osa-alueella viehätti suuresti ja se onkin pysynyt osana arkea vahvasti siitä asti. Myös yhteisöllisyyden tunne salilla ja treeniporukoissa on iso osa sitä, miksi tämä laji erottui joukosta positiivisesti edukseen.

Fysioterapeutiksi valmistumisen jälkeen vuonna 2022 hierojan ja fysioterapeutin töitä on tullut tehtyä molempia rinnakkain kahdella eri työpaikalla. Huhtikuusta 2024 alkaen laitettiin uralla uutta vaihdetta silmään, kun Koneistamon CrossFit-valmentajan hommat astuivat kuvioihin!

Koulutukset

 • Fysioterapeutti AMK
 • Urheiluhieroja (ISLO)
 • CrossFit Level 1 Trainer